Vedeževanje iz igralnih kart: zelo zanimivo

Igralne karte in vedeževanjeIgralne karte, ki jih pogosto imenujemo po igri Remi, se med drugim uporablja tudi za vedeževanje.

V Sloveniji, kot tudi po svetu, to ni sistem vedeževanja, ki bi bil tako razširjen, kot je vedeževanje s tarot kartami ali vedeževanje s ciganskimi kartami. To pa zato, ker igralne karte nimajo razvite slikovne podlage, kar pomeni, da si je težje zapomniti njihov pomen.

V Sloveniji je v devedesetih izšel čudovit priročnik, ki natančno opisuje kako se vedežuje z igralnimi kartami. Na žalost je že, kar je meni znano, že razprodan, ponatisa pa ni.

Kot vam je verjetno znano, so igralne karte sestavljene iz štirih barv in sicer iz PIKOV, SRC, KRIŽEV in KAR.

Če bi radi naučili vedeževanje iz igralnih kart, naredite to po korakih in sicer:

 • Umirite se, pa naj si bo to s pomočjo meditacije ali pa s pomočjo deset minutne tišine;
 • Naredite enostaven seznam, na katerem so globalni pomeni vsake številke igralne karte posebej: 1-začetek, 2-ravnovesje, 3-komunikacija, 4-temelji, 5-spremembe ali upiranje, 6-harmonija, 7-presenečenja, 8-karmične zadeve, 9-sreča, 10-zaključek, fant-mlada oseba ali otrok, kraljica-ženska, kralj-moški, Joker-nepričakovane zadeve, kaos
 • Pik predstavlja element zraka, Srca predstavljajo element vode, Karo predstavljajo element zemlje, Križi pa predstavljajo element ognja.
 • Pomeni igralnih kart so analogni pomenom male arkane tarot kart, zato lahko tam poiščete podrobnejše pomene vsake posamezne karte.
 • Ko se boste malo bolj “zverzirali”, boste lahko odgovarjali samo na podlagi štirih elementov, ki jih predstavljajo karte.
 • Za začetek izberite malo otvoritev največ treh kart. Kasneje boste ugotovili, da je to ena najpriočnješih otvoritev, kar jih obstaja. Če pa želite, lahko uporabljate tudi večje otvoritve. Parvilo, ki si ga velja zapomniti, je, da ne pretiravate. Veliko kart na mizi še ne pomeni kvalitetnega odgovora.
 • Če se v otvoritvi pojavi karta Jokerja, to nakazuje nepričakovane spremembe ali neravnovesje, ki je nujno potrebno, da bi se pokazala prava plat določene zadeve, ki vas obremenjuje.
 • Vsak odgovor si zapisujte v dnevnik odgovorov. Tako se boste lahko vedno vračali in preverjali pravilnost vaše napovedi.
 • Ne pretiravajte.
 • Nikoli ne vedežujte in odpirajte karte dvakrat za isto stvar. Vesolje vam je skozi karte enkrat že podalo odgovor, drugič odgovor vsekakor ne bo isti.
 • Ne napovedujte smrti, ker o temu ljudje ne odločamo. Nikoli nismo in nikoli ne bomo.
 • Mnogokrat je bolje, da sledite odgovoru, ki ga poda srce in ne odgovoru, ki ga vidite v kartah. verjemite, da boste bolj točno napovedali stvari.
 • Ne pretiravajte.
 • Ne pretiravajte.
 • Ne pretiravajte.

Lahko se zgodi, da se boste dobesedno zaljubili v igralne karte

Tako…to so osnove, grobe osnove, kjer se lahko tudi sami preizkusite v vedeževanju. Seveda to še zdaleč ni vse. Če se želite kvalitetneje ukvarjati z vedeževanjem, to pomeni vsakodnevno učenje teorije in prakse. Le nekateri zares vzljubijo vedeževanje z igralnimi kartami. Drugi se raje preusmerijo na ciganske karte ali tarot karte.

Zadnjih nekaj let je na slovenskem tržišču prisoten komplet igralnih kart namenjen vedeževanju “Le carte della fortuna”. Avtorji kart so naredili kombinacijo igralnih kart in ciganskih kart. V Sloveniji se komplet kart nekako ni prijel, medtem ko so marsikje v tujini te karte precej razširjene.

Tako … sedaj veste veliko več o vedeževanju, igralnih kartah in načinu vedeževanja z remi kartami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>