Vedeževanje iz ciganskih kart

By | 01/09/2013

Ciganske karte so za vedeževanje najbolj HOT

Ciganske karte so nastale na začetku dvajsetega stoletja. Sprva so jih izdelovali v črno beli izvedbi, kmalu zatem pa si jih začeli izdelovati v barvni izvedenki.

Ciganske karte so preživele prvo svetovno vojno, drugo svetovno vojno in so ene izmed redkih kompletov kart za vedeževanje, ki so še vedno zelo pogosto v uporabi. Z gotovostjo trdim, da slovenski vedeževalci in vedeževalke za prerokovanje največkrat posežejo po ciganskih kartah. Tudi na 090 linijah se za napovedovanje prihodnosti v 95% primerov uporabljajo prav ciganske karte.

Zakaj vedeževalke in vedeževalci uporabljajo ravno ciganske karte?

ciganske-karteCiganske karte so najbolj intuitivne karte, ki obstajajo na tržišču. So enostavne za uporabo in vsak človek se jih lahko hitro nauči. Kot sem nekje na spletu prebral, se je ciganskih kart lahko naučiti, a težko obvladati.

Neke vrste alternativa ciganskim kartam so tarot karte. Razlika med tema sistemoma je sicer velika, a verjemite mi, da ima vsak vedeževalec ali vedeževalka v Sloveniji vsaj en komplet tako ciganskih kart, kot tudi tarot kart.

Tarot karte pomenijo sistemsko učenje, kar je kasneje nagrajeno s sposobnostjo napovedovanja prihodnosti po določeni sistematiki. Ciganske karte pa simbolizirajo skorajda čisto intuitiven način napovedovanja prihodnosti. Karte niso oštevilčene in nimajo elementarne razdelitve. Lahko bi rekli, da so slikovna sporočila najmočnejši elementi ciganskih kart.

Medtem ko se vedeževanje s tarot kartami poveličuje in smatra (poleg velikega znanja, ki ga je potrebno vsrkati) za statusni simbol, so ciganske karte tiste, ki se največkrat uporabljajo v namene napovedovanja prihodnosti.

Mnogi ljubitelji tarota bodo sedaj vrteli z očmi in si mislili svoje. Res je, da je tarot nekaj posebnega, nekaj čudovitega, a tudi ciganskih kart še zdaleč ne velja pomesti v kot.

Ciganske karte za namene študija

Tisti, ki ciganske karte preučujejo na študijski ravni, se trudijo karte strukturirati, jim postaviti okvir in ovrednotiti vsako karto posebej. S tem veliko doprinašajo razvoju razumevanja teh kart. Kljub temu pa je zelo dobro, da se vsi tisti, ki bi se radi preizkusili v vedeževanju s ciganskimi kartami, zaenkrat držite osnovnih razlag, ki jih lahko preberete na spletu ali v knjigah, ki jih prodajajo na to temo.

Osebno bi vsem, ki se želite ukvarjati z vedeževanjem, svetoval, da se ne lotite učenja tarota ampak da se prvo preizkusite v cigankah. Zakaj? Ker bistvo vedeževanja ni v poznavanju vsake karte posebej ampak v razumevanju energijskih povezav med kartami. Tarot je na tem nivoju precej bolj zapleten kot ciganske karte in zato popolnoma neprimeren za začetnike.

Naj vam to ponazorim s primerom …… Preden ste se naučili voziti avtomobil, za kar ste seveda potrebovali teoretični in praktični preizkus znanja, se se pred tem skorajda zagotovo naučili vožnje s kolesom. In prav vožnja s kolesom vam je dala občutek samostojnosti, občutek kaj je ravnina, klanec navzgor in navzdol, kaj je asfalt in kaj makedam, obenem pa ste se naučili osnovnih pravil obnašanja v prometu. In šele po letih in letih kolesarjenja ste končno znašli pred glavno vožnjo, ki vam bo odprla vrata v svet vožnje z avtomobilom. Enako je pri vedeževanju.

Zato vam ponovno svetujem, da se prvo naučite vedeževanja s ciganskimi kartami in šele nato pristopite k tarotu.

In če nadaljujem s prispodobo ……. mnogi šoferji avtomobila postanejo ljubitelji kolesarjenja, saj je kolesarjenje poseben užitek. Mnogi med njimi se udeležujejo kolesarskih tekmovanj, nekateri med njimi pa postanejo profesionalni kolesarji, kjer so poznavanje tehnike delovanja kolesa ter človeškega telesa, obvladovanje naporov in taktika ključnega pomena. Enako se s ciganskimi kartami. Mnogi jih vzljubijo, nekateri pa jih uporabljajo v profesionalne namene. Ciganske karte razglabjajo v neslutene smeri ter tako odkrivajo nove horizonte.

Vas je zamikal svet vedeževanja, ciganskih kart, tarota?

Če da, potem poiščite skupino ali tečaj, udeležite se predavanj in videli boste, kako se bo pred vami odprl nov svet. nekateri boste pozitivno presenečeni, drugi pa ne. Zakaj? Tudi v svetu vedeževanja velja pravilo ravnovesja. Spoznali boste bolečine drugih ljudi, se soočili z lastnimi napakami in težavami, ki jih dosedaj morda nikoli niste opazili. In preden se boste posvetili svetovanju drugim, boste morali prvo počistiti pred lastnim pragom.